Tänä syksynä juhlapukeutuminen on erittäin kivaa, sillä tämän hetken kiinnostavimmat trendit sopivat loistavasti juhlapukeutumiseen ja sopiva juhlamekko häihin löytyy oikeastaan mistä vaatekaupasta tahansa. Tarjoamme lukijoillemme kymmenen vinkkiä syksyn häihin pukeutumiselle trendikkäästi.

1.Ota ilo irti isoista asusteista. Syksyn trendeistä kuumimpia ovat näyttävät asusteet. Isoja asusteita näkee kaikkialla juhlapukeutumisessa, joten trendiä kannattaa hyödyntää syksyn häissä. Suuret korut, kauniit hiuskoristeet ja isot kirjekuorilaukut näyttävät hyvältä juhlavammassakin tilaisuudessa ja niiden avulla aivan tavallisestakin mekosta saa hääjuhlaan sopivan.

2.Älä unohda suuria kuoseja. Suuret ja värikkäät kuosit vaatteissa ovat tänäkin sesonkina muodikkaita. Suuret kukkakuviot, upeat paisley – kuosit, ruudut, pilkut ja eläinkuosit näyttävät juhlavilta ja tuovat juhlatyyliin eloa. Myös useamman kuosin samanaikainen yhdistäminen on trendikästä ja maksimoi juhla-asun näyttävyyden.

3.Sametti ja pitsi toimivat syksyllä. Syksyiset materiaalit saattavat näyttää liian arkiselta juhlissa, mutta etenkin tumma sametti ja tumma suurikokoinen pitsikangas näyttävät upeilta syksyn häissä. Kovin ohuita kankaita kannattaa välttää, sillä ne sopivat paremmin kesään. 

4.Pitkät helmat ja hihat lämmittävät. Pitkähelmaiset mekot ja hameet sekä pitkät hihat lämmittävät syksyn juhlissa. Lyhyet helmat kannattaa unohtaa kokonaan, sillä pitkät helmat ovat syksyllä käytännöllisemmät. Häihin kannattaa etsiä pitkähihaista mekkoa, jossa on esimerkiksi avonainen selkä tai syvä v-kaulus. 

5.Puhvihihat ovat trendikkäät. Suuret hihat ovat tällä hetkellä huipputrendikkäät. Puhvihihat tuovat mieleen 80-luvun kuumimmat pirskeet ja ne ovatkin löytäneet tiensä monenlaisiin juhlavaatteisiin. Syksyn häihin sopii esimerkiksi laventelin tai sinapinkeltaisen värinen puhvihihainen juhlamekko. Hihat tulevat paremmin näkyviin, kun hiukset nostaa ylös ja asusteet jättää minimiin. 

6.Suuret linjat ja minimalismi ovat modernin juhlavieraan valinta. Muutama vuosi sitten muotiin tullut maksimaalinen minimalismi on edelleen ajankohtainen ja sopii modernin juhlavieraan päälle syksyn hääjuhliin. Värimaailma kannattaa pitää neutraalina ja väriä kannattaa kokonaisuuteen tuoda asusteissa. Täyteläisen väriset väripilkut sopivat tähän tyyliin upeasti ja näyttävät syksyllä kauniilta. Minimalismi sopii monen suomalaisen juhlatyyliin, jossa käytännöllisyys ja yksinkertaiset leikkaukset ovat suuressa roolissa.

7.Satiinihuivi ja suuret hatut viimeistelevät asun. Etenkin kirkkohäissä voi tulla kylmä, joten mukaan kannattaa varata suuri silkkihuivi, jonka voi kietaista hartioille ja joka sopii muun asun värimaailmaan. Silkkihuivi näyttää ylellisemmältä kuin tavallinen shaali ja etenkin tumma silkki sopii syksyyn loistavasti. Suuret hatut sopivat syksyn häihin, vaikka niissä ei enää auringolta tarvitsekaan suojautua. Vintagetyyliset hatut näyttävät upeilta ja niitä kannattaa rohkeasti kokeilla omaan juhlatyyliin. 

8.Pukeudu tämän syksyn trendiväreihin. Laventelinen violetti, sinapinkeltainen, palanut oranssi, metsänvihreä, toffeenruskea ja tummanpunainen ovat tämän syksyn trendivärejä. Ne sopivat sekä arkeen että juhlaan ja mikä parasta tällä hetkellä kauneimmat vaatteet valmistetaan värikkäistä materiaaleista.  Juhlavaatteissa kannattaa valita itseään eniten imartelevin väri. Jos oma lempiväri ei imartele, voi sitä kuitenkin käyttää asusteissa, kunhan väriä ei tuo liian lähelle kasvoja. Esimerkiksi värikkäät kengät ovat persoonalliset.

9.Panosta laadukkaisiin sukkahousuihin. Syksyllä häihin on pakko laittaa sukkahousut jalkaan. Mitä tahansa villasukkahousuja häissä ei kuitenkaan voi pitää, joten uusiin sukkahousuihin kannattaa panostaa. Kalliimmat ja laadukkaammat sukkahousumerkit myyvät ohuita sukkahousuja, jotka lämmittävät ja joissa on mukava olla. 

10.Nahkaiset korkokengät toimivat myös syksyn juhlissa. Syksyn häissä jalkaan kannattaa pujottaa nahkaiset korkokengät. Nahka kestää vettä ja hankalaa säätä paremmin kuin muuta kengissä käytettävät materiaalit eivätkä jo sisään ajetut nahkakengät hierrä jalkoja.